Veľká svadba alebo malá?


Veľká svadba alebo malá?

V minulosti bývali svadby skôr väčšie, kedy sa k svadobnému stolu pozývala celá rodina – všetky tety, ujovia, sestrenice, bratranci, kamaráti, známi aj kolegovia z práce.
V súčasnosti tento trend skôr ustupuje do úzadia, aj keď sa to nedá zovšeobecniť. Rozhodnutie, koľko svadobných hostí bude pritom, keď si poviete svoje ÁNO - či budete mať svadbu vo dvojici, s dvoma svedkami, v úzkom kruhu rodičov a súrodencov alebo či to bude akcia roka je len a len na vás.

svadba

Malá svadba má oproti veľkej svadbe isto veľa výhod. V prvom rade si malou svadbou ušetríme financie, ktoré môžeme potom investovať či už do svadobnej cesty alebo do spoločného bývania. Ďalšou výhodou môže byť miesto konania svadobnej hostiny, nakoľko menší priestor určite rýchlejšie zoženieme ako veľkú sálu pre 120 pozvaných hostí. Menšiu svadbu dokážeme aj rýchlejšie zorganizovať a tak zabezpečiť a pripraviť všetko potrebné na jej hladký priebeh. Tejto varianty sa netreba báť, lebo aj malá svadba dokáže mať svoje čaro, nakoľko komorná atmosféra medzi pozvanými hosťami dokáže byť viac naplnená zábavou a družnou debatou ako veľká party, pri ktorej nie je možné venovať sa všetkým pozvaným hosťom osobne.
Veľká svadba má výhody v tom, že dostaneme viac svadobných darov, teda okrem iného. Mať veľkú svadbu – o tom sníva hlavne žena – nevesta, ktorá sa pred hosťami túži predviesť vo svojich svadobných šatách, prípadne dokonalým účesom a makeupom upútať na seba pozornosť. V tomto prípade je však samozrejmosťou, že náklady na veľkú svadbu sú podstatne vyššie ako pri malom počte pozvaných ľudí.

svadobný stôl

V každom prípade je svadba Veľkým dňom v živote človeka, a preto si ho treba riadne užiť! Či už sa rozhodnete pre malú svadbu alebo veľkú, naplánujte si ju tak, aby bola podľa vašich predstáv.
Nech sa vždy pri spomienke na váš Veľký deň môžete usmievať a na skvelú zábavu pritom spomínať!

Pridať príspevok
Meno:
Názov príspevku:
Príspevok:

Späť


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií v päte stránky "GPDR"